Help / F.A.Q.

Browse F.A.Q. Topics

Algemeen

 • Hoe hang ik de foto op hout op?
  Bij uw foto op hout inbegrepen, zit een gratis ophangsysteem, dat op basis van latjes werkt. De latjes zijn aan de kopse kanten schuin afgezaagd. Het losse latje schroeft u tegen de muur. Het andere latje, dat wij al aan de achterzijde van de foto op hout hebben bevestigd, haakt u vervolgens achter het latje dat u op de muur heeft geschroefd. Heel eenvoudig en bovendien: heel stevig.
 • In welke formaten kan ik een foto op hout bestellen?
  Planken zijn standaard op 9,5 cm breedte gezaagd. Een foto op hout kan vervolgens iedere gewenste breedte hebben. Dat is een kwestie van planken aan elkaar verbinden. Zelfs complete wanden zijn op die manier heel eenvoudig te realiseren. De breedte heeft geen enkele invloed op de kwaliteit. Die is onverminderd goed.

Foto op hout

 • Hoe weet ik of de foto van voldoende kwaliteit is?
  Iedere afbeelding is opgebouwd uit pixels; uit heel kleine puntjes. Hoe meer puntjes, hoe scherper de foto en hoe beter de kwaliteit van de foto op hout. Ook dat is hetzelfde als bij het printen van een foto op papier: als u een foto met weinig pixels ook nog eens uitrekt, heeft een vierkante centimeter foto relatief weinig pixels. Dan wordt de foto onscherp.Hoe weet u of de kwaliteit goed is? Dat geven wij aan. Zodra u een foto kiest die niet aan de kwaliteitseisen voor printen op hout voldoet, krijgt u daarvan automatisch een melding. Krijgt u die niet, dan weet u dus dat de foto voldoende pixels heeft om op hout te kunnen worden geprint.
 • Hout werkt. Hoe zit dat met een foto op hout?
  Ook een foto op hout kan enigszins gaan werken onder invloed van vocht. Dat wil zeggen: de foto op hout kan iets gaan bollen. Onder normale omstandigheden is dat effect echter minimaal, omdat het hout is behandeld. Wordt het hout extreem nat, dan is bollen onvermijdelijk. U kunt uw foto op hout echter zonder problemen met een vochtige doek afnemen.

Printen op hout

 • Hoe werkt het printen op hout?
  Feitelijk werkt het printen op hout hetzelfde als het printen op papier. Wij sturen de afbeelding vanaf de computer naar de printer, die de afbeelding vervolgens op het hout print dat wij in de ‘invoerbak’ hebben klaargelegd. De inkt zuigt zich vervolgens vast in het hout. Het is dus niet zo dat u de inkt na het printen uit kunt wrijven. Nee, eenmaal geprint blijft geprint. De kwaliteit is 100% duurzaam.
 • Hoe scherp zijn en blijven de kleuren op hout?
  De kwaliteit van een foto op hout is te vergelijken met de kwaliteit van foto die u met een kwalitatief goede laserprinter op papier print. Kleurecht en haarscherp dus, afhankelijk uiteraard van de kwaliteit van de foto. Daarnaast bepaalt ook uw keuze voor de houtsoort mede de uitstraling van de foto op hout. Een matvuren kwaliteit hout geeft een iets mattere uitstraling dan een foto op multiplex. Let op: het gaat dan over de uitstraling, niet over de kwaliteit van printen. Die is voor iedere houtsoort hoog tot zeer hoog.